закаленото стъкло не защитава напълно мобилния ви телефон, все още ли е важно да закупите протектор на екрана?

Всъщност колко важно е инсталирането на протектор на екрана на мобилен телефон? Тук ApkVenue дава обяснението. Хайде, нека да слушаме!

Първото нещо, което потребителите на Android обикновено правят, когато току-що са приключили с покупката на смартфон, е да си купят допълнително оборудване, едно от които е защитник на екрана . Смята се, че протекторите на екрана са решение за защита на основния екран на смартфоните, така че да не могат лесно да бъдат счупени или надраскани.

Не само това, протекторът на екрана също се счита за способен да предпази екрана на смартфона от прах и пясък и други малки частици, които могат да повредят екрана на смартфона и да намалят красотата на дисплея на смартфона, който току-що сте купили. Въпреки това, колко важна е покровител на екрана? Всъщност колко влияние оказва защитникът на екрана върху защитата на екрана на вашия смартфон? Е, преди да купите протектор за екран, първо трябва да помислите за обяснението на ApkVenue.

  • 8 начина да направите отново надраскан екран на смартфон
  • Трябва да използвате Anti-Scratch на смартфон? Това е отговорът!
  • 10 начина да се погрижите за екрана на вашия смартфон, така че винаги да изглежда като нов

Закаленото стъкло не защитава напълно мобилния ви телефон, все още ли е важно да закупите протектор за екран?

1. Имате ли нужда от предпазител на екрана?

Източник на снимки: Снимка: lifehacker.com

Преди да купите предпазител на екрана, първото нещо, което трябва да имате предвид, е колко трябва да закупите предпазител на екрана? Само напомняне, ако смартфонът, който купувате, е оборудван с екран Gorilla Glass или Dragontrail , от физическа гледна точка той се класифицира като много твърд и устойчив на надраскване. Но това не означава, че не се нуждаете от протектор на екрана.

Ако имате повече пари, купуването на протектор на екрана като допълнителна защита е добър избор. Но не забравяйте да закупите качествен протектор на екрана , а не евтин.

2. Пластмасов протектор против закалено стъкло против закалено стъкло

При избора на протектор на екрана често ще намерите два вида протектори на екрана, а именно пластмасови и закалени стъклени протектори на екрана . Обикновено можете да получите пластмасови протектори за екрана в различни магазини на ниски цени и можете просто да ги прикрепите към екрана на вашия смартфон.

Разбира се, повечето хора ще бъдат привлечени от този тип поради ценовия фактор, който е много по-евтин и се счита, че има същите предимства като този тип закалено стъкло.

Е, тук се крие вашата грешка. Пластмасовият протектор на екрана е напълно различен по отношение на качеството от закаленото стъкло. Пластмасовият протектор на екрана е очевидно много по-тънък и се извива лесно по краищата, когато е изложен на слънчева светлина, докато закаленото стъкло е много по-дебело и може да предпази екрана на вашия смартфон от риск от пукнатини, когато смартфонът падне.

3. Какво точно представлява закаленото стъкло?

Източник на снимка: Снимка: alicdn.com

В закалено стъкло покровител на екрана е закрилник смартфон екран, изработен от армирано стъкло. Този процес на укрепване на стъклото се извършва чрез нагряване на стъклото и оформянето му като лист хартия , след което веднага се охлажда възможно най-скоро, за да се получи много здрав тънък лист стъкло.

Предимствата на самото закалено стъкло са неговата форма, която няма да се промени при излагане на слънчева светлина и плътността му. В допълнение, закаленото стъкло се отстранява много по - лесно , докато пластмасовите протектори на екрана обикновено оставят следи на екрана, когато бъдат премахнати.

ВИЖТЕ СТАТИИ

4. Може ли закалено стъкло да се огъне?

Когато държите закупения лист от закалено стъкло, може би някои от вас ще си помислят, че закаленото стъкло ще се огъне при силно натискане. Отговорът е, разбира се, че можете, но разбира се, в сравнение с пластмасовите материали, закаленото стъкло може да издържи на по-голям натиск от пластмасата.

Както и в следващото видео , редица хора тестваха гъвкавостта на закаленото стъкло и наистина, за да направи това закалено стъкло огънато, са необходими допълнителни усилия .

5. Какво означава твърдост 9H на етикетите от закалено стъкло?

Източник на снимки: Снимка: laabai.lk

Когато купувате закалено стъкло, което да използвате на вашия смартфон, разбира се, често ще видите 9H твърдост на етикета на опаковката от закалено стъкло. Въпросът е, какво е значението на тази статия за твърдост 9H?

Твърдостта 9Н е тест за измерване на нивото на твърдост по Моос . Писането на 9H Hardness се отнася до 9H молив (най-здравият и твърд молив), който се използва за тестване на устойчивостта на закалено стъкло чрез надраскване на повърхността на закаленото стъкло. Ако по-късно закаленото стъкло, тествано с молив 9H, не изпитва драскотини, закаленото стъкло ще бъде обозначено с твърдост 9H.

Освен 9H Hardness, има и писменост Military Grade Protection, която ще ви накара да мислите, че закаленото стъкло, което сте купили, е много твърдо, а всъщност изречението е просто маркетингов език .

6. Закаленото стъкло не защитава напълно вашия смартфон

Източник на снимка:] Снимка: cnet.com

Въпреки че закаленото стъкло е отличен избор за защита на екрана на вашия смартфон, всъщност закаленото стъкло не защитава напълно екрана на смартфона, тъй като основно закаленото стъкло покрива само горната част на екрана.

Ако вашият смартфон падне първо с ъгъла на смартфона, докосвайки земята , има вероятност както екранът, така и закаленото стъкло, което използвате, веднага да се напукат в ъгъла.

Това бяха някои неща, които трябва да знаете, преди да си купите протектор на екрана . Надявам се, че е полезно! Предложението на ApkVenue, не забравяйте да закупите протектор за екран, изработен от закалено стъкло . Въпреки че е по-скъпо, закаленото стъкло е с много по-добро качество от пластмасата и разбира се може да предпази вашия смартфон от удари и пукнатини.