как да споделяте папки Windows 7 и Windows 10, практично!

Искате ли да знаете как да споделяте папки между компютрите? ApkVenue има най-практичните стъпки за споделяне на папки Windows 7 и Windows 10, гарантирано.

Споделянето на данни се превърна в една от най-важните нужди, особено в света на работата.

Не само споделянето на малки файлове с документи, понякога споделените файлове са с размер до гигабайта.

Следователно как да споделяте папки в локална мрежа е един от триковете, които трябва да овладеете, за да опростите процеса на информационния поток във вашата среда.

Най-практичният начин за споделяне на папки

Как да споделяте папки между компютри в мрежата ще бъде много по-практично от споделянето на тези файлове с помощта на хардуерни устройства като falshdisk или преносим твърд диск.

Начинът, по който ApkVenue ще споделя този път, е не само да ускори процеса на разпространение на данните, които правите, но и да улесни достъпа на хората до файловете за споделяне.

Любопитен ли сте как автоматично да споделяте папки с Windows 7 и 10 в мрежата? Ето още информация.

Как да споделяте папки с Windows 7

Въпреки че понастоящем това не е най-новата версия на операционната система, издадена от Microsoft, Windows 7 все още се използва много широко, тъй като системата по подразбиране е по-лека от Windows 10.

Следователно ApkVenue ще обсъди и как да споделяте папки с Windows 7 вместо вас, а не само как да споделяте папки в Windows 10.

Ето няколко стъпки, които трябва да изпълните, за да можете да споделите желаната папка в компютърната си мрежа.

 • Стъпка 1 - Влезте в менюто на контролния панел чрез бутона Старт и изберете Контролен панел .
 • Стъпка 2 - След като се отвори менюто на контролния панел , изберете менюто Мрежа и интернет , след което изберете Център за мрежи и споделяне .
 • Стъпка 3 - В менюто Network and Sharing Center изберете Change Advanced Sharing Settings .
 • Стъпка 4 - В новия прозорец, който се отваря, не забравяйте да проверите опциите Включване на мрежово откриване , Включване на споделяне на файлове и принтери , както и Включване на споделянето в менюто за споделяне на публична папка .
 • Стъпка 5 - Проверете всички опции по-горе в категорията Дом или работа, а също и в категорията Публично (текущ профил) .
 • Стъпка 6 - След като настройките в менюто на контролния панел приключат, отидете в папката, която искате да споделите в мрежата.

 • Стъпка 7 - Щракнете с десния бутон върху папката, която искате да споделите, изберете споделете, след което изберете конкретни хора .

 • Стъпка 8 - След като се отвори новият прозорец, добавете всички към селекцията от хората, които искате да добавите.
 • Стъпка 9 - Променете нивото на разрешения за всички да чете / пише, след което щракнете върху бутона за споделяне.

По този начин папките, които искате да споделите, вече могат да бъдат достъпни в желаната от вас мрежа.

Този метод за споделяне на папки с Wifi не изисква квота за интернет при достъп до споделени данни.

Как да споделяте Windows 10 папки

За потребители на Windows 10 можете също да споделяте данни чрез LAN или Wifi мрежи без квота за интернет.

Начинът за споделяне на папки с Windows 10 всъщност е почти същият като при Windows 7, има само малка разлика между двете.

Ето няколко стъпки, които трябва да предприемете, за да можете да споделяте папките, които искате да споделите в локалната мрежа.

 • Стъпка 1 - Щракнете с десния бутон върху папката за споделяне и изберете Properties .
 • Стъпка 2 - След като се отвори новият прозорец, изберете менюто за споделяне в горната част.
 • Стъпка 3 - Изберете менюто Network and Sharing Center, разположено в долната част, за да отворите следващия прозорец с опции.
 • Стъпка 4 - След като се отвори нов прозорец, изберете категория Гост или Обществена и включете опцията Включване на мрежовото откриване , както и опцията Включване на споделяне на файлове и принтери .
 • Стъпка 5 - Изберете категорията Всички мрежи и включете опциите Включване на споделянето и Изключване на защитеното с парола споделяне и изберете Запазване на промените .
 • Стъпка 6 - Върнете се в менюто Свойства на папката и изберете Споделяне .
 • Стъпка 7 - В новия прозорец, който се отваря, добавете Всички в категорията хора, които имат достъп до папката, която искате да споделите, и променете Нивото на разрешения на Четене / Писане .
 • Стъпка 8 - Изберете Споделяне, за да завършите споделянето на папката Windows 10 този път.

С последователността от стъпки, които ApkVenue споделя, данните, които искате да споделите, стават по-достъпни за хората, които са свързани във вашата локална мрежа.

Този метод за споделяне на папки между компютри също ще увеличи производителността на вашата работа, защото процесът на разпределение на данните ще бъде много по-бърз и практичен.

Така можете да споделяте папки в Windows 7 и Windows 10. По този начин разпределението на задачите и други подобни във вашия офис ще бъде по-бързо.

Тази функция на Microsoft е създадена, за да улесни потребителите при по-бързо и практично споделяне на данни.

Надяваме се информацията, която ApkVenue споделя този път, да е полезна за всички вас и ще се видим отново в следващите статии.

Прочетете също статии за Tech Hack или други интересни статии от Restu Wibowo .