5 начина за безплатно увеличаване на паметта на смартфона

За тези от вас, които обичат да съхраняват големи и големи файлове, но паметта на вашия смартфон не е достатъчна. Ето как да увеличите паметта на смартфона безплатно ...

Когато има все повече и повече страхотни приложения и игри за смартфони, дори 32 GB вътрешна памет на смартфона се чувства липсваща. Особено, ако наистина обичате да правите снимки и да записвате видеоклипове.

Всъщност тези от вас, които обичат да правят снимки или да записват видеоклипове, ще бъдат по-подходящи, ако си купите смартфон, който е оборудван с 64GB или 128GB вградена памет. Но те са скъпи. Следователно JalanTikus ще ви даде съвети или как да увеличите паметта на смартфона безплатно.

  • Как да разширя вътрешната памет за смартфони от нисък клас
  • Пълна памет? Ето как да спестите 16GB вътрешна памет на iPhone
  • Пълно решение за Android памет, въпреки че не инсталирате много приложения

Как да увеличим паметта на смартфона

В момента на пазара се предлагат смартфони с 8GB до 256GB вградена памет, като iPhone X или Xiaomi Mi Mix 2 . Но цената е наистина скъпа. Вместо да купувате скъпи смартфони с голяма вградена памет, по-добре опитайте следните начини за добавяне на памет на смартфона:

1. Използвайте Приемлива функция за съхранение

Една от най-страхотните функции на Android Marshmallow е Adoptable Storage . Тази функция ви позволява да третирате външната памет или картата с памет като вътрешна памет.

Източник на снимки: Снимка: AndroidCentral

За разлика от предишните версии на Android, можете да промените външната памет на вътрешна памет на Android Marshmallow без root . Само с външната памет, която имате, вътрешната памет на вашия смартфон ще се увеличи.

2. Google Photos

Тъй като притежавате най-добрия селфи смартфон, съвсем естествено е, че наистина харесвате селфита ; докато не осъзнаете, че паметта на вашия смартфон е пълна със селфита. За да поправите това, можете да инсталирате приложението Google Photos, за да съхранявате снимки във вашия акаунт в Gmail.

Предимството на Google Photos е, че можете да качвате неограничени ваши снимки в стандартни формати . Така че не е нужно да се страхувате от изчерпване на хранилището . Уникално, всяка ваша снимка може да бъде заредена бързо и леко, без да се притеснявате за разточителната квота.

Приложения за снимки и изображения на Google Inc. ИЗТЕГЛИ

3. Google Drive

Google Drive предоставя 15 GB безплатно място за съхранение, когато за първи път създадете акаунт в Gmail. В него можете свободно да съхранявате снимки, документи, видеоклипове и песни. Можете също така лесно да получите достъп до него от много устройства.

Офис приложения и бизнес инструменти Google ИЗТЕГЛЯНЕ НА ВИЖТЕ СТАТИИ

4. МЕГА

Ако сте човек, който често записва важни документи на смартфон, добре е да използвате MEGA . Можете да добавите до 50GB памет на смартфон безплатно! Е, данните, които съхранявате в MEGA, са гарантирано безопасни, защото са строго криптирани.

Производителност Mega Limited Apps ИЗТЕГЛЯНЕ

5. OTG светкавица

Вашият смартфон все още не е Marshmallow и е мързелив да губи квота за архивиране на снимки или документи в облачно хранилище ? Можете да използвате и други методи, освен посочените по-рано. Можете да използвате флаш, който поддържа OTG и да запазвате данни на USB OTG, така че да може да се отваря по всяко време и навсякъде. Въпреки това, цената на тази OTG флаш е доста скъпа, знаете ли, тя не е безплатна .

Как Лесно ли е начинът да добавите памет на този смартфон? Не е нужно да се страхувате, че вътрешната памет на вашия смартфон се изчерпва, ако използвате метода по-горе. Надяваме се, че тази статия също ще може да ви направи по-приятелски с услугите за съхранение в облак !

Източник на снимки: Източник: Droid-Life