7 причини за бавен wifi и как да го поправите, 100% работи!

Забавлявате ли се с поточно предаване на филми, внезапно буфериране? Може да има проблем с WiFi, банда. Ето причините за бавния WiFi и как да го поправите

Имате ли собствена WiFi връзка у дома или в пансион?

Разбира се, не малко хора имат собствен WiFi рутер у дома. Можете да получите по-лесен достъп до интернет от различни устройства като смартфони или таблети.

Въпреки това не е необичайно да чувстваме, че WiFi връзката е бавна, въпреки че сигналът е пълен при проверка. Със сигурност сте объркани, нали?

Чрез тази статия ApkVenue ще ви обясни различни неща за лошите WiFi проблеми . Лошата връзка може да бъде причинена от проблеми с конфигурацията на рутера , безжични смущения или други технически проблеми.

Причини за бавен WiFi и как да го поправите

Преди да следвате някои решения за това как да се справите с бавния WiFi, добре е първо да знаете причините за бавния WiFi на вашия мобилен телефон или лаптоп / компютър. Можете да приспособите решението към причините, които изпитвате.

Вместо да си нетърпелив, просто го провери, банда. Вижте го !

1. Проблемна интернет връзка

Първата причина за бавния WiFi е проблемна интернет връзка. Свържете вашия компютър / лаптоп кабел към рутера чрез Ethernet кабел.

За да проверите скоростта на вашата интернет връзка, можете да посетите сайта SpeedTest.net . Ако се чувствате погрешно, това означава, че има проблем с вашата интернет / WiFi връзка.

Ако смятате, че няма проблем с хардуера, това означава, че проблемът може да идва от интернет доставчика. Можете да поискате от оператора да нулира вашия рутер и връзка.

Ако използвате Indihome, можете да се свържете с кол центъра на Indihome. По същия начин с потребителите на First Media и други доставчици на интернет услуги.

2. Изтеглете големи файлове

Следващата причина за бавен WiFi е изтеглянето с голям размер. Или не сте наясно, че изтегляте, или друг потребител изтегля.

Докато изтегляте, WiFi ще фокусира честотната лента, за да ускори изтеглянето. Особено ако изтеглите игра с голям размер.

Ако имате спешни нужди от интернет, можете временно да спрете процеса на изтегляне, при условие че използвате приложение за изтегляне, като IDM.

3. Изключен LAN кабел

Третата причина за бавен WiFi е хардуерът, по-точно LAN кабелът, свързан към вашия рутер, банда. Възможно е да свържете кабела неправилно или дори да се счупите.

Има много причини, поради които LAN кабелът може да се счупи. Като се започне от лошото качество на изработка на кабела, възрастта на кабела, който е стар или също поради ухапване от мишка.

Ако можете сами да инсталирате и замените кабелите, можете да си купите нов LAN кабел като заместител в приложението за електронна търговия. Цената е доста евтина, наистина, банда.

По-различно е, ако не разбирате как да проверите и замените LAN кабел. Можете да се обадите на вашия интернет доставчик, за да изпратите техника у дома.

4. Полагане на рутера

Използвайте този метод, ако сте проверили скоростта на WiFi чрез Ethernet кабел и сайта SpeedTest и резултатите са нормални, но WiFi все още се чувства бавен.

Както знаем, рутерът, който използвате, служи за предаване на WiFi сигнала в цялата стая. Местоположението на разположението също влияе на скоростта на интернет .

Има места за поставяне на рутери, които не се препоръчват, включително близо до прозорци, в затворени стаи, в близост до електронни стоки и т.н.

Когато маршрутизаторът ви е разположен близо до прозорец, вашият WiFi сигнал ще бъде разделен извън къщата, така че да не е оптимален. Затворените стаи не се препоръчват, тъй като сигналът ще бъде блокиран от стената.

Рутери, които са поставени в близост до електронни обекти, WiFi сигналът също ще бъде нарушен, банда. Причината е, че електронните обекти излъчват електромагнитни вълни, които ще пречат на работата на рутера и WiFi сигналите.

За този проблем най-добрият начин да се справите с бавните WiFi мрежи на вашия мобилен телефон или лаптоп / компютър е да поставите рутера в средата на голяма стая без много преграда, така че сигналът да е по-лесен за улавяне.

5. Твърде много потребители

WiFi може да се използва от всеки, който има достъп и е в обсега на рутера. Все повече и повече потребители, разбира се, оказват влияние върху вашата WiFi скорост.

Следователно можете да инсталирате / промените паролата за WiFi през вашия рутер, за да ограничите достъпа до други потребители, които не искате.

Освен за ограничаване на потребителите, паролите са полезни и за защита на вашата лична информация. Хакнат WiFi може да доведе до използването на личните ви данни от безотговорни хора.

6. Обърнете внимание на FUP ( Политика за честно използване )

Една от най-честите причини за бавен WiFi, която много хора рядко осъзнават, е политиката на FUP или честна употреба .

FUP е политика, която регулира неправилното използване на интернет. Скоростта ви на интернет ще бъде намалена, ако използването на интернет е надвишило ограничението FUP.

Мнозина са измамени от пакета за неограничен интернет, както в домашния интернет, така и в мобилните телефони. Много доставчици на интернет тайно прилагат FUP на неограничени пакети ..

7. Промяна на доставчика на интернет услуги (ISP)

Бавният WiFi със сигурност предизвиква емоции. Още по-досадно е, ако вашият WiFi е бавен не само веднъж, но много пъти.

Ако вече сте раздразнени от бавен ISP или доставчик на интернет услуги , крайното решение е да замените вашия ISP, банда.

Понастоящем доставчиците на интернет услуги се борят помежду си, за да получат най-много клиенти. Има много промоции за интернет инсталация, които можете да разберете в интернет.

Това е статията на Jaka за причините и начините за преодоляване на бавен WiFi. Надяваме се, че тази статия може да отговори на въпроса ви защо WiFi е бавен.

Ще се видим отново в друга интересна статия от ApkVenue. Не забравяйте да оставите следа под формата на коментар в предоставената колона, банда!

Прочетете също статии за Tech Hack или други интересни статии от Prameswara Padmanaba