3 лесни начина за оптимизиране на производителността на RAM на Windows

Имали ли сте опит, когато RAM е доста голям, но производителността на компютъра все още не се ускорява? Може би това е знак, че трябва да оптимизирате RAM паметта на вашия компютър. Как да направя това? Тук ApkVenue ви казва. Хайде, нека да слушаме!

Паметта с произволен достъп или по-известна като RAM може да ви е била известна от самото начало, когато познавате компютъра. RAM е основната памет, използвана за временно съхранение, когато компютърът е включен. Функцията на това устройство не е нищо друго освен като поддръжка на процесора за извършване на всички изчислителни процеси . Скоростта и капацитетът на RAM имат тясна връзка с производителността на компютъра .

Може би сте изпитвали и преди, когато RAM паметта е доста голяма, но производителността на компютърното устройство все още не отговаря на вашите желания . Ако се случи нещо подобно, може би трябва да направите някаква оптимизация на RAM . ApkVenue предприе няколко прости стъпки, които се оказаха в състояние да увеличат процеса на производителност на RAM на вашето устройство. Ето пълния преглед.

  • Купете си смартфон, колко RAM е „идеален“ през 2017 г.?
  • 3 най-добри начина за спестяване на RAM за смартфон с Android
  • 4 неща, които трябва да знаете, преди да замените или добавите лаптоп RAM

3 лесни начина за оптимизиране на производителността на RAM в Windows

1. Използвайте диспечера на задачите

Източник на снимки: Снимка: bisakomputer.com

Един от начините, който е доста прост, е да използвате диспечера на задачите в операционната система на вашето компютърно устройство. Чрез диспечера на задачите можете да наблюдавате всички дейности и процеси, работещи на компютърно устройство.

За достъп до диспечера на задачите всяка операционна система има различен начин . Например за Windows можете да получите достъп до диспечера на задачите, като щракнете с десния бутон върху Старт лентата на задачите и изберете Диспечер на задачите. След това ще получите прозорец, показващ целия процес. Изключете работещите приложения, които не са ви необходими.

ВИЖТЕ СТАТИИ

2. Деактивирайте приложенията за стартиране

Източник на снимки: Снимка: simomot.com

Тази стъпка е предварителна стъпка, след като наблюдавате всички процеси, работещи на вашия компютър. Приложенията за стартиране са всички програми, които автоматично ще се стартират при включване на компютъра. Колкото повече програми се изпълняват, разбира се процесът ще бъде и по-тежък .

За да преодолеете това, деактивирайте приложението за стартиране . Ако сте потребител на Windows 8, можете да направите това в раздела Стартиране в диспечера на задачите или чрез msconfig, ако сте потребител на Windows 7. Как да въведете RUN чрез клавиатурата, като напишете Windows + R , тогава прозорецът Run се появи. След това въведете msconfig в прозореца Изпълнение. След това ще се появи прозорецът MSCONFIG, както е показано по-долу. Премахнете отметката от приложения, които не смятате, че трябва да стартират автоматично след включване на компютъра.

Източник на снимки: Снимка: thewindowsclub

3. Приложения на трети страни

Източник на снимки: Снимка: CloudLock

Тази опция за приложение се използва не друго, а за ускоряване на производителността на RAM. Приложенията, които трябва да използвате, също трябва да отговарят на вашите нужди. Например, някои антивируси се използват за ощипване едновременно , но инсталирате приложението отново, за да направите бустер . В момента за приложения на трети страни ApkVenue използва CCleaner за Windows.

Е, това е начинът за оптимизиране на производителността на RAM на Windows . Правейки тези методи, беше доказано, че производителността на компютъра на Jaka може да бъде по-добра . Пробвали ли сте и тези методи? Моля, споделете своя опит, за да го изпробвате в колоната за коментари по-долу.