кешбекът не е отстъпка, знаете ли! това е разликата, която трябва да знаете!

Объркани ли сте от разликата между промоциите с отстъпка и кешбек? Следва дискусията на ApkVenue за разликата в кешбека и отстъпките.

Бяхте ли объркани напоследък с различните промоции, дадени от различни Fintechs или Merchants? Любопитни ли сте за по-изгодни кешбек или отстъпки?

Е, за тези от вас, които се чудят за това, ApkVenue има отговора, знаете ли !

След като прочетете тази статия на ApkVenue, вече няма да се бъркате, че можете да правите разлика между кешбек и отстъпки.

Е, помислете за следното обяснение на ApkVenue, нека!

Какво е дисконтиран кешбек? Същите или различни?

В икономическия свят, особено fintech , отстъпката условия и средства обратно се тенденция напоследък .

Причината е, че няколко финтех компании като Ovo, Go-Pay или Dana се състезават за насърчаване на безкасово общество, като предоставят отстъпки и кешбек .

За някои хора, които всъщност не разбират или не са запознати с условията за отстъпка и връщане на пари , е наистина задължително да прочетат това обяснение.

Обяснението, че ApkVenue осигурява няма да бъде сложно или използвайте трудните икономически условия, наистина .

Какво е отстъпка?

С прости думи, отстъпката означава отстъпка, предоставена от онлайн и офлайн търговци.

Няма ограничение за това какви артикули могат и не могат да бъдат намалени. Всеки артикул може да получи отстъпка.

Обикновено отстъпките се дават или задържат в рамките на определен период от време, това може да бъде 1 ден, 1 седмица, 1 месец или дори 1 час.

Всичко зависи от магазина или продавача, който ви е дал отстъпка.

Например, ако искате да закупите електронни стоки в някое от онлайн приложенията за покупка и продажба, ако има промоция, процентът от дадената отстъпка определено ще бъде записан.

Например искате да закупите USB HUb за IDR 45 000 и да получите 53% отстъпка. Това означава, че трябва да платите само 21 250 IDR!

ApkVenue е сигурен, че трябва да сте запознати със системата за отстъпки, нали? Лесно за разбиране, нали?

Какво е кешбек ?

Какво ще кажете за кешбек ? Познавате ли този термин? Не разбирате какво е кешбек ?

Кешбек е възстановяване (в брой, безкасово, ваучери, точки и др.) За стоките, които купувате.

Както спомена ApkVenue, ако отстъпката означава директна отстъпка, тогава ТРЯБВА да платите кешбек в пълен размер и след това да получите "промяна" на закупения от вас артикул.

Например, GOPAY провежда 40% промоция за кешбек за закупуване на всякаква храна в Yoshinoya, с максимален кешбек от 20 000 IDR .

Е, ако закупите храна в Yoshinoya на обща цена от 80 000 IDR, GOPAY ще ви върне кешбек от 20 000 IDR под формата на ваучер за вас.

Така че, вие не плащате 60 000 Rp, защото се приспадат 20 000 Rp кешбек . Все още плащате 80 000 Rp за храната, която купувате в Йошиноя.

Как ясно е какво е кешбек ?

Уравнение на отстъпки и кешбек

Най-общо казано, има няколко прилики между отстъпка и кешбек, които трябва да знаете!

  • И двамата получават отстъпка в предварително определен размер.

  • Може да се намери в различни онлайн и офлайн магазини , включително онлайн сайтове за покупка и продажба, известни още като електронна търговия .

  • И двамата имат период от време в промоцията си. Отстъпките и обратно връщането на пари обикновено не се прилагат през цялото време.

Разлика при отстъпка и кешбек

Ако все още сте объркани относно кешбека и отстъпките, моля, вижте обяснението на разликите между двете в таблицата по-долу.

Отстъпка Пари обратно
Веднага почувствах отстъпката Отстъпките се дават, след като първо платите изцяло
Докато артикулът, който искате, е намален, ще получавате отстъпка В някои случаи кешбекът е обвързващ. Например получавате ваучер за връщане на пари в магазин A, след което можете да използвате ваучера само в магазин A
Обикновено отстъпката се прилага след определен минимален разход. Например, втората покупка получава 30% отстъпка Тъй като първо трябва да платите изцяло, обикновено отнема време, за да получите обещания кешбек
Отстъпките обикновено имат по-голяма отстъпка без ограничение или максимална отстъпка. Например отстъпка от 90%, а след това артикулът действително ще бъде приспаднат на 90% от първоначалната цена Повечето от кешбековете имат максимален лимит. Например 60% кешбек , максимум 30 000 IDR. Това означава, че дори да похарчите до 1 милион, кешбекът, който получавате, все още е само 30 000 IDR
Отстъпките винаги са под формата на отстъпки Възвръщаемостта на псевдонима в кешбек може да бъде в различни форми като ваучери, точки или в други форми като импулси. Зависи от фирмената политика, която осигурява кешбек

Все още ли сте объркани , момчета , разликата между кешбек и отстъпки? Всъщност разликата между двете е тънка, известна още като не твърде различна.

Но не е лошо да знаете разликата между промоциите, които обичат да преминават през социалните ви медии?

Това е дискусията от ApkVenue за разликите в кешбека и отстъпките, които може би сте чували и виждали досега.

Вече не сте объркани, донг в момента каква е разликата? Вие сте екип с отстъпка или кешбек ?

Моля, споделете и коментирайте тази статия, за да продължите да получавате информация, съвети и трикове и новини за технологиите от Jalantikus.com

Прочетете също статии за Fintech или други интересни статии от Naufal .