4 начина да направите PDF на мобилен телефон с Android и iPhone

Объркани сте как да направите PDF на мобилния си телефон? Хайде, вижте как да създавате PDF файлове на Android и iPhone от сканирани снимки, галерии с изображения (JPG) и файлове на Word.

Как да направите PDF файлове на мобилен телефон сега е правилното решение за тези от вас, които са доволни от различни практически неща или имат висока мобилност и са мързеливи да носят лаптоп, когато пътуват.

Самият PDF означава Portable Document File , банда. PDF е файл или цифров файл, който позволява този документ да се чете на различни устройства, включително смартфони с Android или iPhone.

Не само четене или редактиране на PDF файлове, можете също така да опитате как да създавате PDF файлове на телефони iPhone и Android . Въоръжени с изтънчеността, открита в съвременните смартфони, какво не може да се направи сега?

Е, за тези от вас, които са любопитни, просто погледнете статията по-долу! Много полезно, ако "шефът" изведнъж поиска файл във формат PDF, въпреки че не държите лаптоп, ето!

Едно от предимствата на PDF файловете е гъвкавостта, до която могат да бъдат достъпни на всяко устройство. Размерът му, който обикновено е малък и може да накара различни елементи да се превърнат в друго предимство на файловете с този един формат.

Източник на снимки: pexels.com (PDF форматът има предимството да бъде гъвкав и често използван от мнозина, дори можете да създавате PDF файлове на мобилен телефон с Android, знаете ли.

Започвайки от текст, пикселни изображения , устойчиви на разрушаване векторни изображения , до електронни подписи с високо качество и все още поддържани, защото можете също да заключвате PDF файлове, банди.

В тази дискусия ApkVenue ще прегледа как да създавате PDF файлове на Android и iPhone, които можете да направите, като сканирате хартиени документи, чрез изображения в галерията, до конвертиране на Word файлове.

1. Как да направя PDF на мобилен телефон с помощта на приложение (WPS Office)

Понастоящем има много мобилни приложения, които имат подобна функционалност и усъвършенстване на приложенията на Microsoft Office, които се предлагат на настолни компютри за компютри и лаптопи.

Започвайки от мобилния телефон Xiaomi, който се използва от много хора, има и начин за създаване на PDF файлове на мобилен телефон, директно въоръжен с приложение, наречено WPS Office , банда. Моля, изтеглете приложението по-долу:

Офис приложения и бизнес инструменти Kingsoft Office Software Corporation Limited ИЗТЕГЛЯНЕ

След ApkVenue ще прегледате как да създавате PDF файлове на мобилен телефон директно чрез WPS Office, за да можете да се упражнявате сами:

 1. Изтеглете и инсталирайте най-новия APK на WPS Office .
 2. Отворете приложението, на началната страница докоснете иконата "+" .
 3. Изберете опцията Документ , направете редакции според вашите нужди.
 4. Ако е така, докоснете иконата Save в горния ляв ъгъл.
 5. Докоснете секцията Path, за да запазите PDF файла във вътрешната памет на телефон с Android.
 6. Изберете местоположение, за да запазите файла.
 7. Докоснете падащото меню в опциите за файлов формат, изберете .pdf .
 8. Докоснете Експортиране в PDF и изчакайте да завърши целия процес.

2. Как да направите снимки в PDF файлове на мобилни устройства

След това можете също да опитате как да направите изображение / снимка в PDF на мобилен телефон с Android, като сканирате хартиен документ, например семейна карта (KK) или диплома .

Тук ApkVenue ще използва и приложението WPS Office, което е достъпно не само за Android, но и за iOS. Така че може да се използва за създаване на PDF файлове на мобилен телефон iPhone, банда.

Преди това се уверете, че снимате документи в светли стайни условия и не са блокирани от сенки за най-добри резултати.

За да направите това, уверете се, че сте изтеглили и инсталирали WPS Office, както в предишната точка, и следвайте стъпките, както следва.

 1. Отворете приложението WPS Office, докоснете иконата "+" на главната страница.
 2. Изберете опцията Scanner, за да започнете да конвертирате JPG файлове в PDF на вашия Android.
 3. Направете сканиран документ по снимка, както обикновено.
 4. Регулирайте границата между хартиите, като преместите точките по краищата. Ако е така, докоснете OK .
 5. Когато всичко приключи, докоснете Готово .
 6. Изберете опцията Експортиране на документ в долната част.
 7. След това натиснете отново опцията Експортиране в PDF .
 8. Докоснете Запазване .

Как е наистина лесно да направите изображение в PDF на Android или iOS, банда?

Като следвате стъпките за това как да създадете PDF изображение на мобилния си телефон този път, това може да бъде алтернатива, ако например не сте съвместими с други приложения за скенер.

3. Как да създам PDF от Word файл на мобилен телефон без приложение

Много хора също търсят начини за създаване на PDF файлове на мобилни телефони без приложение , нали? Ако ApkVenue каже, че наистина може, въпреки че не е напълно без да използвате приложението, знаете.

Тук трябва да подготвите файл във формат Word (DOC или DOCX), например дипломна работа или хартия, която искате да конвертирате в PDF формат.

За да направите този метод, ви е необходимо само приложение за браузър по подразбиране като Google Chrome , банда. Какви са стъпките?

 1. Отворете сайта Smallpdf , моля, кликнете тук .
 2. Докоснете Избор на файл, за да качите файлове или от вътрешната памет на HP, или от Google Drive / Dropbox.
 3. Изчакайте процеса на преобразуване да се осъществи, докато стане PDF.
 4. Докоснете Изтегляне на файл, за да го получите. Свършен!

Освен това можете също да споделяте PDF файлове по имейл и да ги запазвате в Dropbox или Google Drive.

Защото как да създавате PDF файлове онлайн този път се изисква интернет връзка. Така че, за да протича процесът безпроблемно, уверете се, че имате бърза и гладка интернет връзка, а!

Как да комбинирам PDF файлове на мобилни устройства

Ами ако например имате повече от 2 PDF файла с подобна тема? Вместо да си прави труда да създаде нов PDF файл, който да комбинира двата файла, ApkVenue има много по-практичен начин.

Само с приложение и без необходимост от интернет връзка, можете да знаете, да се присъедините няколко PDF файла на мобилния си телефон наведнъж .

В това ръководство ApkVenue ще използва приложението Xodo PDF Reader & Editor, което можете да изтеглите чрез връзката по-долу:

Производителност на приложенията Xodo Technologies Inc. ИЗТЕГЛИ

Следват стъпките за обединяване на PDF файлове на мобилен телефон:

 1. Изтеглете и инсталирайте приложението Xodo PDF Reader & Editor .
 2. Намерете PDF файловете, които искате да комбинирате, след това щракнете и задръжте за няколко секунди, за да маркирате PDF файловете.
 3. Кликнете върху бутона за меню с иконата с 3 точки в горния десен ъгъл. След това изберете опцията Merge .
 4. Дайте име на комбинирания PDF. Ако е така, натиснете Merge .
 5. Посочете място за съхранение. Ако е така, натиснете Избор . Свършен!

Видео: Препоръки за софтуера, които трябва да инсталирате, преди да влезете в света на работата, трябва да опитате!

Е, така можете да създавате PDF файлове на телефони с Android и iPhone, които можете да опитате сами за различни нужди, от училище, колеж до работа.

ApkVenue също има различни съвети за PDF, които можете да видите тук . Моля, споделете и коментирайте тази статия, за да продължите да получавате най- новите актуализации от JalanTikus!

Прочетете също статии за PDF файлове или други интересни статии от Satria Aji Purwoko .