начин за подобряване на вашата точност на GPS

Начинът за предотвратяване на грешка и неточен GPS е много лесен. Ето начини за подобряване на вашата точност на GPS.

Глобалната система за позициониране или GPS е много лесна за използване. Освен това GPS вече е инсталиран на всеки смартфон, но понякога нашият GPS не е много точен. Това може да бъде причинено от хардуер , време и също софтуер .

Така че начинът за предотвратяване на грешка и неточен GPS е много лесен. Ето начини за подобряване на вашата точност на GPS .

  • Как да подобрим точността на GPS на Android без допълнителни приложения
  • Как да използвате Google Maps без интернет връзка (офлайн)
  • Как да получите упътвания без GPS! Спестете батерия до 80%

Начини за подобряване на вашата точност на GPS

1. Проверете местоположението си

За да разберете колко точен е смартфонът да проверява вашето местоположение , като отворите GPS приложение като Google Maps или други картографски приложения, вижте дали вашият смартфон показва правилното местоположение или не. Ако е вярно, тогава вашият смартфон е показал точно местоположение, но ако не, можете да опитате други методи по-долу.

2. Уверете се, че сте активирали „Висока точност“ в настройките за местоположение

Има няколко различни начина за подобряване на точността на GPS и активиране на висока точност в настройките за местоположение, в зависимост от смартфона, който използвате. Можете да го търсите в опцията за местоположение в настройките или да използвате полето за търсене с ключовата дума местоположение или местоположение в зависимост от вашия смартфон.

След като опцията за висока точност е включена, можете да проверите дали вашият GPS е точен или не. Отворете Google Maps отново, за да го докажете, ако все още не е точно, опитайте други лесни методи.

3. Рекалибрирайте компаса на вашия смартфон

Въпреки че GPS показва вашето местоположение, възможно е вашият GPS да не показва правилната позиция. Това може да ви раздразни, ако използвате навигация или играете Pok mon GO, което изисква точно позициониране. Много е лесно да получите точна позиция, трябва ви само приложение за компас, което може да бъде изтеглено от Google Play Store, едно от приложенията е GPS Status .

Мрежови приложения на MobiWIA - EclipSim ИЗТЕГЛЯНЕ

Ако GPS Status е изтеглен, отворете приложението и GPS Status ще търси най-близките сателити. Ако приложението не може да получи сигнал за получаване на сателитите, това означава, че сте били блокирани . Ще обсъдим в петата точка по-късно.

Сега трябва да калибрирате компаса. За да направите това, докоснете екрана и щракнете върху менюто за хамбургер в горния ляв ъгъл на екрана. Щракнете върху "Калибриране на компаса" и следвайте указанията. Е, сега вашият компас трябва да ви покаже точното местоположение. Все още не? Опитайте да нулирате GPS.

4. Опреснете вашия GPS

Ако тези методи все още не успеят да подобрят вашата точност на GPS, опитайте да опресните вашите GPS данни . Използвайки същото приложение, щракнете върху менюто за хамбургер и изберете "диагностика на сензор", след това "GPS сензори". След това ще се появи изскачащ прозорец и щракнете върху „нулиране“, за да почистите данните от GPS кеша от нулата.

Сега вашият смартфон трябва да може да заключва сателитите по-бързо и вашето местоположение да бъде по-точно. Отворете Google Maps отново, за да докажете дали вашият GPS е много точен. Трябваше да го направите, ако сте следвали инструкциите от самото начало, ако все още не, нека опитаме друг метод.

5. Прегледайте дали някой блокира вашия смартфон

Ако предишните съвети все още не работят, това означава, че проблемът не е във вашия смартфон, а в други външни фактори, които не позволяват на вашия смартфон да получи сигнал . Приложението може да не работи. Или може да е метален предмет, блокиращ сигнала.

Но ако изведнъж вашият смартфон не може да заключи GPS сигнала след извършване на горния метод, трябва да изтриете данните на смартфона. Или ако използвате персонализиран ROM, актуализирайте до най-новата версия или изберете друг ROM.

Това са съветите за решаване на случая с GPS, който не показва точното местоположение. Понякога наистина се дразним, когато нашият GPS не работи правилно. Надяваме се, че този метод може да ви помогне. Моля, коментирайте дали сте успели да го направите или може би имате свой собствен начин.