3 начина да видите wifi парола на iPhone без джейлбрейк

Объркани ли сте как да видите паролата на iPhone поради забрава? Ето 3 начина да разберете паролата за wifi на вашия iPhone, без да се налага да правите джейлбрейк.

Wifi е много важно устройство за потребителите на смартфони, било то Android или iPhone. Този защитен с парола инструмент е интернет ресурс, на който потребителите на смартфони могат да разчитат.

Е, този път статията на ApkVenue е насочена към онези от вас, които често забравят паролата за Wi-Fi, която преди това е била свързана с мобилния ви телефон, а обсъждането на тази статия е специално за потребители на iPhone от всички поколения.

ApkVenue ще обсъди как да видите паролата за Wifi на iPhone, без изобщо да е необходимо да правите джейлбрейк. Любопитни ли сте как да го направите?

3 начина да видите Wifi парола на iPhone

Има няколко начина, по които можете да изберете, така че да можете да разберете паролата на вашия iPhone и дори на вашия iPad. Този метод е подходящ за тези от вас, които често забравят домашната или офис паролата за wifi.

Този път ApkVenue 3 е как да разберете паролата за wifi на iPhone, която преди това е била съхранена или свързана с вашия iPhone. Този метод е еднакво ефективен, просто трябва да изберете най-удобния за използване.

Без повече шум, ето как да видите паролата за wifi на вашия iPhone, завършена заедно със стъпките.

1. Включете iCloud Keychain

iCloud Keychain е специална програма от Apple, която функционира за управление на пароли, свързани с устройството на Apple, което използвате.

С тази програма паролите, съхранени на вашия iPhone, могат да се видят на вашия Mac или iPad. Следователно тази програма може да се използва за преглед на пароли за wifi на iPhone .

Има няколко стъпки, които трябва да изпълните, за да разберете паролата за wifi, която вече е свързана с iPhone, и ето пълната информация.

Стъпки:

 • Стъпка 1 - Влезте в менюто за настройки на вашето устройство iPhone, след което изберете iCloud, за да се покаже следващият прозорец за избор.
 • Стъпка 2 - След като се отвори прозорецът с нови опции, изберете Keychain и включете услугата iCloud Keychain, ако преди това не е била активна.
 • Стъпка 3 - След като услугата iCloud Keychain е активирана, отворете вашия Mac и отворете менюто System Preferences, като натиснете иконата на Apple.
 • Стъпка 4 - Ще бъдете отведени до следващото меню и тук изберете iCloud .
 • Стъпка 5 - Тук ще видите няколко налични менюта, след което изберете Keychain .
 • Стъпка 6 - След като се отвори нов прозорец, въведете Keychain Access .
 • Стъпка 7 - Въведете името на wifi, чиято парола искате да видите, и щракнете двукратно върху нея, за да изведете следващите опции.

 • Стъпка 8 - Ще се отвори нов прозорец и тук щракнете върху опцията Показване на парола, за да видите паролата, която сте използвали в wifi мрежата.

Не забравяйте, как да проверявате пароли за wifi на iPhone може да се направи само на MacOS и изобщо не може да се направи на Windows или Android.

Тази услуга за ключодържатели може да се използва само между iPhone устройства, свързани към вашия акаунт, така че няма да бъде достъпна чрез други операционни системи като Windows или Android.

2. Влезте в рутера

Втората алтернатива, която можете да направите като начин за прекъсване на wifi на вашия iPhone, е да влезете директно в wifi рутера, който е свързан с вашия мобилен телефон.

Как да разберете паролата за wifi на iPhone без това приложение изисква да знаете потребителското име и паролата, използвани на рутера.

Обикновено, ако никога преди не сте променяли потребителското име и паролата на рутера си, вие все още сте администратор . Ето как да видите паролата за wifi на iPhone чрез рутер.

 • Стъпка 1 - Влезте в менюто Настройки , след което изберете Wi-Fi менюто .

 • Стъпка 2 - На Wi-Fi, който в момента е свързан с вашия iPhone, изберете логото i писмо, закръглено, както е показано по-горе.

 • Стъпка 3 - След това погледнете IP адреса на рутера, отбележете го или го запомнете за следващата стъпка.
 • Стъпка 4 - Въведете IP адреса на рутера, който е бил видян на вашия iPhone, в браузъра на вашия лаптоп или компютър.

 • Стъпка 5 - Моля, въведете потребителското име и паролата на администратора на вашия рутер. Обикновено, ако не е бил променен, можете да въведете администратор като вашето потребителско име и парола за рутера.

След като потребителското име и паролата на рутера са въведени правилно, ще можете да видите текущата парола за wifi директно от администраторското меню на използвания рутер.

Не забравяйте, че бандата за wifi парола и администраторската парола за wifi са различни неща, така че все още сте в безопасност, ако например познавате едно от тях.

3. Използване на приложението 1Password

Сега, ако смятате, че тези 2 метода са малко сложни, можете да използвате този трети метод. Как да видите паролата за wifi на третия iPhone е по-скоро за предотвратяване .

Можете да инсталирате приложения като 1Password, така че всяка парола, която въведете на вашия iPhone, да се съхранява безопасно.

Започвайки от паролата iCloud, Apple ID, iTunes до Wi-Fi паролите, всички ще бъдат запазени автоматично чрез това приложение.

Така че, ако един ден забравите паролата си за Wi-Fi, просто отворете приложението 1Password и вижте паролата за Wi-Fi, свързана към вашето устройство iPhone.

По този начин дискусията на ApkVenue за това как да откриете паролата за wifi на свързания iPhone, без да е необходимо да правите джейлбрейк.

Надяваме се, че тази статия може да помогне на тези от вас, които често забравят паролите за Wi-Fi на вашия iPhone или iPad.

Моля, споделете и коментирайте тази статия, за да продължите да получавате информация, съвети и трикове и новини за технологиите от Jalantikus.com

Прочетете също статии за iPhone или други интересни статии от Naufal .