7 препоръки за най-добрите биографични филми, които трябва да се гледат, вдъхновяващо!

Искате ли да гледате филм с биографичен жанр, който е не по-малко вълнуващ? Тук ApkVenue ви дава някои препоръки за най-добрите биографични филми, които могат да бъдат опции, банда.

Не само хорър или драматичните жанрови филми, които имат много ентусиасти, филмите за историята на живота на даден герой или онова, което обикновено познаваме като биографичен филм, са не по-малко привлекателни за хората, нали знаете, банди.

Обикновено героите, чиито истории са направени в биографични филми, са тези, които имат вдъхновяващи истории, са широко известни на обществеността или имат голямо влияние.

Е, за тези от вас, които търсят най-добрия биографичен или биографичен филм, в тази статия ApkVenue ще ви даде някои препоръки, банда.

Най-добър биографичен филм

Предлагайки история, която е не по-малко интересна и вълнуваща, ето няколко препоръки за най-добрите биографични филми, които могат да бъдат опция за гледане.

1. Бохемска рапсодия (2018)

От заглавието на филма може би някои от вас вече знаят кой е героят, вдъхновил този филм.

Като един от най-печелившите холивудски филми, базиран на истински истории, филмът „ Бохемска рапсодия “ разказва историята на портрета за пътуване на една от легендарните британски групи, Queen.

Освен че представя история за пътуването на групата Queen, този филм включва и историята на вокалиста Фреди Меркюри като енергична фигура, но по-късно почина от СПИН.

Информация Бохемска рапсодия
Отзиви (Брой рецензенти) 8,0 (379 540)
Продължителност 2 часа 14 минути
Жанр Биография


Музика

Дата на излизане 2 ноември 2018 г.
Директор Брайън Сингър
Играч Рами Малек


Гуилим Лий

2. Имитационната игра (2014)

Вдъхновен от истинската житейска история на британския математически гений на име Алън Тюринг, Имитационната игра е исторически драматичен биографичен филм, издаден през 2014 година.

Самият филм разказва историята на Алън Тюринг (Бенедикт Къмбърбач) , възпитаник на университета в Кеймбридж, който много обича да нарушава тайните кодове.

Около 1941 г., когато избухва Втората световна война, Тюринг се включва в тайна мисия за декодиране на германската машина за съобщения Enigma.

Самата машина Enigma е била използвана за изпращане на кодирани съобщения до нацистките войници, които са били основният враг на Великобритания по това време.

Но за съжаление комбинацията от код на машината за съобщения се променя всеки ден, което прави невъзможно да се направи с човешка скорост.

Ето защо Тюринг излезе с идеята да създаде машина, способна да пробие кода на Enigma, който е предшественик на широко използваните днес компютърни технологии.

Информация Играта имитация
Отзиви (Брой рецензенти) 8,0 (630 421)
Продължителност 1 час 54 минути
Жанр Биография


Трилър

Дата на излизане 25 декември 2014 г.
Директор Мортен Тилдум
Играч Бенедикт Къмбърбач


Матю Гуд

3. Вълкът от Уолстрийт (2013)

Издаден през 2013 г., „Вълкът от стената Среет“ е американски криминален комедиен биографичен филм, адаптиран по книга със същото заглавие на Джордан Белфорт.

С участието на холивудски актьори и актриси, този филм разказва историята на живота на Джордан Белфорт (Леонардо Ди Каприо) , успешен бивш борсов посредник с прякор Вълкът от Уолстрийт.

Въпреки това, поради кризата на Уолстрийт, настъпила през 1987 г., Джордан в крайна сметка работи в стотинки и се запознава с Дони Азоф (Джона Хил) , новия му приятел.

Заедно с Дони Джордан основава измамна брокерска фирма, наречена Startton Oakmont, и забогатява благодарение на комисионна за сделки с акции.

Информация Играта имитация
Отзиви (Брой рецензенти) 8,2 (1 057 595)
Продължителност 3 часа
Жанр Биография


Драма

Дата на излизане 25 декември 2013 г.
Директор Мартин Скорсезе
Играч Леонардо Дикаприо


Марго Роби

4. Теория на всичко (2014)

Заинтригуван от житейската история на известния физик Стивън Хокинг? Ако е така, филмът Теория на всичко е задължителен за вас, банда!

Този филм ясно изобразява историята на живота на Хокинг от ранните му дни в колежа, докато накрая той е в състояние да създаде изумително невероятни теории.

Не само това, този филм разказва и за киселите отношения на Хокинг с жена на име Джейн Уайлд (Фелисити Джоунс) и как здравето й бавно се влошава.

Филмът, адаптиран по книга, озаглавена Пътуване до безкрайност: Моят живот със Стивън от Джейн Уайлд Хокинг, също е търсен на пазара и получава рейтинг 7,7 на сайта IMDb.

Информация Теория на всичко
Отзиви (Брой рецензенти) 7,7 (367 479)
Продължителност 2 часа 3 минути
Жанр Биография


Романтика

Дата на излизане 26 ноември 2014 г.
Директор Джеймс Марш
Играч Еди Редмейн


Том Приор

5. Социалната мрежа (2010)

Преди социалните медии на Facebook да придобият популярност, както е днес, разбира се, имаше страхотна фигура Марк Зукърбърг, който беше създателят и главен изпълнителен директор на тази технологична компания, бандата.

Самият филм „Социалната мрежа “ разказва за борбите на Марк Зукърбърг (Джеси Елсенберг) , студент от Харвардския университет, който най-накрая успя да създаде Facebook.

Усилията, които Зукърбърг направи, за да създаде себе си Facebook, със сигурност не са лесни, банда. Всъщност той също е обвинен в кражба на идеята на своя приятел, когато е създал този сайт за социални мрежи.

Информация Социалната мрежа
Отзиви (Брой рецензенти) 7,7 (575 857)
Продължителност 2 часа
Жанр Биография


Драма

Дата на излизане 1 октомври 2010 г.
Директор Дейвид Финчър
Играч Джеси Айзенберг, Андрю Гарфийлд, Джъстин Тимбърлейк

6. 12 години роб (2013)

12 години роб е един от най-добрите биографични филми, адаптиран по роман с подобно заглавие на Соломон Нортап и след това пуснат през 2013 г.

Самият този филм разказва тъжната история на Соломон Нортуп (Chiwetel Ejiofor) , чернокож човек, който бе превърнат в роб от бял човек.

Соломон беше чернокож, който беше свободен и образован, но беше измамен и продаден като роб в района на Ню Орлиънс.

Соломон трябваше да живее горчив живот, където дванадесет години работи върху щатската плантация в Луизиана, преди да бъде освободен.

Информация 12 години роб
Отзиви (Брой рецензенти) 8,1 (586 434)
Продължителност 2 часа 14 минути
Жанр Биография


История

Дата на излизане 8 ноември 2013 г.
Директор Стив Маккуин
Играч Chiwetel Ejiofor


Майкъл Фасбендър

7. Недосегаемите (2011)

Последната препоръка за най-добрия биографичен филм от Джака е „Недосегаемите“ , банда.

Самият „Недосегаемите“ е вторият най-успешен жанр на комедия и драма във Франция, който излезе през ноември 2011 г.

Този филм разказва историята на Филип (Фран оа Клузет) , богат бизнесмен, чието цяло тяло е парализирано, за да не може да се движи.

От друга страна, Driss (Omar Sy) е чернокож човек, който няма желание да работи, но продължава да се опитва да получи социални помощи за безработни.

Driss, който се надява да бъде отхвърлен на интервю за работа, за да получи надбавката, всъщност получава работа и работи като бавачка от Phillipe.

С течение на времето присъствието на Дрис в живота на Филип всъщност направи живота им по-пъстър.

Информация Недосегаемите
Отзиви (Брой рецензенти) 8,5 (690 530)
Продължителност 1 час 52 минути
Жанр Биография


Комедия

Дата на излизане 2 ноември 2011 г.
Директор Оливие Накаче


ric Toledano

Играч Фран оа Клузет


Ан Льо Ню

Е, това бяха едни от най-добрите препоръки за биографични филми, които могат да бъдат опция, която можете да гледате през свободното си време, банда.

Представяйки реални истории, които са не по-малко интересни от другите филмови жанрове, филмите по-горе са идеални за тези от вас, които обичат да гледат филми.

Прочетете също статии за най- добрия филм или други интересни статии от Shelda Audita .