Това е функцията Android System WebView, която трябва да знаете

Лоялен ли сте потребител на социални медии, Facebook, Line, Twitter и Instagram? Ако е така, тогава трябва да знаете функцията на този Android System WebView

Лоялен потребител ли сте на социалните медии Facebook, Line, Twitter и Instagram? Ако е така, тогава трябва да знаете функцията на този Android System WebView . По-рано обсъждахме функцията за Android, когато се корени, и функцията за управление на устройства с Android. И така, любопитни ли сте към функцията Android System WebView? Хайде, вижте обяснението!

  • Използвайки Android Marshmallow, каква е функцията на смартфон след вкореняване?
  • СПЕШНО! Това са нещата, които трябва да направите, за да запазите своя Android в безопасност

Ето функциите на Android System WebView, които трябва да знаете

Android System WebView е системен компонент, създаден от Chrome и позволява на приложенията за Android да показват уеб страници, без да се налага да отваряте уеб браузър. В операционната система Android 4.3 и по-долу, Android System WebView използва код, базиран на Webkit на Apple, като технологията, намерена в браузъра Safari.

В операционната система 4.4 и по-нова версия Android System WebView използва базата с отворен код на Google Chrome (която използва двигателя Google Blink). Докато е на операционната система Android 5.0, Android System WebView е отделно приложение и позволява да се актуализира чрез Google Play, без първо да се изисква актуализация на фърмуера .

Например в приложението Line Today можете да видите новините, които са в тенденция през този ден, като просто кликнете върху изображението на новините. След това ще се появят подробности за новините, без да се налага първо да отваряте браузъра, за да прочетете новините в Line Today. Без този Android System WebView тази функция няма да работи правилно.

Наскоро обаче беше открито, че съществуването на Android System WebView позволява на хакерите да крадат важни данни, докато сърфирате в интернет чрез приложението Android WebView. За разлика от случая с приложенията за Android, които са предназначени за уеб браузъри като Google Chrome и Mozilla, които вече имат собствена система за сигурност и са отделни от Android System WebView.

Добра идея е да правите редовни актуализации на Android System WebView, за да сте сигурни, че телефонът ви с Android има нови актуализации на защитата и други корекции на грешки .

И така, това беше функцията Android System WebView за вашия Android телефон. Ако отворите уебсайт само за четене на новини или просто за търсене на лека информация, той все още е относително безопасен. Ако обаче искате да извършвате транзакции чрез Интернет банкиране или други въпроси, свързани с поверителността, трябва да използвате интернет браузър, който вече има собствена система за сигурност.