10 най-добри исторически филма на всички времена, които трябва да гледате!

Уроците по история в училище често са сънливи. Ако искате да научите история, без да ви е скучно, гледайте най-добрите исторически филми по-долу

Понякога уроците по история се смятат за скучни от повечето хора. Слушането на учителя да говори и четенето на хиляди думи изглеждаше като безкрайно мъчение.

Има обаче решение, така че да можете да научите история по по-забавен начин, а именно чрез исторически филми, базирани на истински истории.

Тези филми ще ви забавляват, както и ще ви направят по-наясно какви важни събития са се случили в света.

10 филма с най-добрия исторически произход за всички времена

Всъщност има хиляди качествени исторически филми. Започвайки от световната история, историята на Индонезия, до историята на исляма в Индонезия.

В тази статия ApkVenue е избрал 10 от най-добрите исторически филми, които изобразяват големи и влиятелни събития в света.

Любопитни ли сте за някакви филми? Веднага чуйте, хайде, банда!

1. Списъкът на Шиндлер (1993)

Списъкът на Шиндлер с темата за Холокоста ; клането на евреите от нацистка Германия в ерата на Втората световна война беше много реалистично. Всъщност този филм спечели успешно 6 Оскара.

Този режисиран от Стивън Спилбърг филм разказва историята на германски бизнесмен, който също е нацистки симпатизант на име Оскар Шиндлер. Въпреки това той беше голяма услуга за евреите.

Шиндлер се опитал да спаси хиляди евреи, като ги „наел” в своите фабрики. Този филм е направен в черно и бяло, за да стане по-тъмен.

Ще ви бъдат показани нацистките зверства срещу евреите в Европа. Може да се каже, че този филм е по-скоро като филм на ужасите, отколкото на исторически филм.

Заглавие Списъкът на Шиндлер
На живо 4 февруари 1994 г. (САЩ)
Продължителност 3 часа 15 минути
Директор Стивън Спилбърг
В ролите Лиъм Нийсън, Ралф Файнс, Бен Кингсли
Жанр Биография, драма, история
Рейтинг 97% ( RottenTomatoes.com )


8,9 / 10 ( IMDb.com )

2. Линкълн (2012)

Ейбрахам Линкълн е бившият 16-и президент на САЩ. Борбата му за спиране на черното робство в Америка се помни днес.

Вместо да разкаже цялата житейска история на Линкълн, тази биография разказва само последните 4 месеца от живота на Ейбрахам Линкълн.

Човечеството на Линкълн стана възможно благодарение на усилията му да приеме 13-ата поправка. От друга страна, той също се опита да спре гражданската война, която се случи в САЩ.

Заглавие Линкълн
На живо 16 ноември 2012 г. (САЩ)
Продължителност 2 часа 30 минути
Директор Стивън Спилбърг
В ролите Даниел Дей-Луис, Сали Фийлд, Дейвид Стратхерн
Жанр Биография, драма, история
Рейтинг 89% ( RottenTomatoes.com )


7,3 / 10 ( IMDb.com )

3. Последният император (1987)

Преди да стане република, Китай е бил гигантска империя. Филмът „Последният император“ разказва за краха на династията Цин и възхода на комунистическата държава Китай.

Този световен исторически филм разказва историята на Пу Йи , последният император на Китай, който е коронясан от 3-годишна възраст. Въпреки това животът му не беше толкова добър, колкото си мислеше.

Постът му на император на Китай не продължи дълго. Китай, който тогава беше воден от президента Сун Ят Сен, го изхвърли и го направи държавен затворник.

Заглавие Последният император
На живо 15 април 1988 г. (САЩ)
Продължителност 2 часа 43 минути
Директор Бернардо Бертолучи
В ролите Джон Лоун, Джоан Чен, Питър О'Тул
Жанр Биография, драма, история
Рейтинг 90% ( RottenTomatoes.com )


7,7 / 10 ( IMDb.com )

4. Мюнхен (2005)

Мюнхен е екшън драматичен филм, поставен в трагедията на клането на 11 израелски спортисти на Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 г. от група палестински терористи.

Историята е, че израелското правителство и Мосад ; Израелските специални сили формират екип от 5 души с различни специалности за издирване на тези терористи.

Тези усилия обаче не са толкова лесни, колкото си мислят. Има много препятствия и трудности, които те трябва да преодолеят при изпълнението на своята мисия.

Заглавие Мюнхен
На живо 6 януари 2006 г. (САЩ)
Продължителност 2 часа 44 минути
Директор Стивън Спилбърг
В ролите Ерик Бана, Даниел Крейг, Мари-Жос е Крозе
Жанр Екшън, драма, история
Рейтинг 78% ( RottenTomatoes.com )


7,5 / 10 ( IMDb.com )

5. Дюнкерк (2017)

Харесвате ли филми на режисьора Кристофър Нолан ? Ако е така, наистина трябва да гледате този филм от Втората световна война, озаглавен Дюнкерк , банда.

Дюнкерк разказва за процеса на евакуация на стотици хиляди съюзнически войски, затворени на брега на Дюнкерк, Франция; която сега е била заобиколена от германски войски.

Процесът на евакуация в този най-добър исторически филм е изобразен от 3 гледни точки: земя, море и въздух. Този филм също няма диалог, така че трябва да се съсредоточите, когато го гледате.

Заглавие Дюнкерк
На живо 21 юли 2017 г. (САЩ)
Продължителност 1 час 46 минути
Директор Кристофър Нолан
В ролите Fionn Whitehead, Barry Keoghan, Mark Rylance
Жанр Екшън, драма, история
Рейтинг 93% ( RottenTomatoes.com )


7,9 / 10 ( IMDb.com )

Още един най-добър исторически филм. . .

6. 12 години роб (2013)

12 години роб е исторически филм, базиран на мемоарите на Соломон Нортуп , чернокож, който е бил продаден принудително като роб в продължение на 12 години.

Първоначално Соломон е бил образован музикант в Ню Йорк, който по това време не е практикувал робство. След това получи предложение за работа във Вашингтон.

Оказва се обаче, че е измамен и продаден в робство в Ню Орлиънс. Този филм ще разкаже подробно 12-те години на страданието на Соломон като роб.

Заглавие 12 години роб
На живо 8 ноември 2013 г. (САЩ)
Продължителност 2 часа 14 минути
Директор Стив Маккуин
В ролите Chiwetel Ejiofor, Michael Kenneth Williams, Michael Fassbender
Жанр Биография, драма, история
Рейтинг 95% ( RottenTomatoes.com )


8.1 / 10 ( IMDb.com )

7. Последно от мохиканите (1992)

Last of The Mohicans е исторически филм, създаден във военната ера на колониализма и с участието на талантливия актьор Даниел Дей Луис .

По това време Франция и Англия воюваха на американска колониална земя. В средата им има индиански / мохикански племена, които са в капан и трябва да изберат крепост.

Много членове на племето са били жертви на тази колониална война. От друга страна, група мохиканци се опитвали да спасят момиче от британската армия.

Заглавие Последен от Мохиканите
На живо 25 септември 1992 г. (САЩ)
Продължителност 1 час 52 минути
Директор Майкъл Ман
В ролите Даниел Дей-Луис, Мадлен Стоу, Ръсел Мийнс
Жанр Екшън, Приключенски, Драма
Рейтинг 95% ( RottenTomatoes.com )


7,7 / 10 ( IMDb.com )

8. Хотел Руанда (2004)

Следва филмът „ Хотел Руанда“, който разказва историята на клането / геноцида в Руанда през 1994 г. Тази трагедия отне живота на до 1 милион души.

В този филм ще проследим истинската история на Пол Русесабагина , управител на хотел в Руанда, който е скрил 1268 племена тутси и хуту от преследване от незаконни милиции.

Племената хуту и ​​тутси бяха основните цели на този геноцид. Дори 70% от тутсите в Руанда са умирали ужасно.

Заглавие Хотели в Руанда
На живо 4 февруари 2005 г. (САЩ)
Продължителност 2 часа 1 минута
Директор Тери Джордж
В ролите Дон Чийдъл, Софи Оконедо, Хоакин Феникс
Жанр Биография, драма, история
Рейтинг 91% ( RottenTomatoes.com )


8.1 / 10 ( IMDb.com )

9 Ганди (1982)

Ако изучавате история, няма начин да не познаете този единствен герой. Ганди е лидер на антибританското окупационно движение в Индия през 20 век.

Този индийски исторически филм разказва историята на началото на борбата на Ганди за освобождаването на Индия от британското управление с ненасилствено протестно движение срещу правителството.

Това ненасилствено движение, водено от Ганди, ставаше все по-голямо и по-голямо от харизмата на Ганди, който успя да хипнотизира индийския народ.

Заглавие Ганди
На живо 25 февруари 1983 г. (САЩ)
Продължителност 3 часа 11 минути
Директор Ричард Атънбъро
В ролите Бен Кингсли, Джон Гилгуд, Рохини Хатангади
Жанр Биография, драма, история
Рейтинг 84% ( RottenTomatoes.com )


8,0 / 10 ( IMDb.com )

10. Просветителят (2010)

След 9 чуждестранни исторически филма, сега е моментът Джака да обсъди индонезийските исторически филми. Един от най-любимите индонезийски филми на Джака е Sang Pencerah .

Sang Pencerah е исторически филм на индонезийски исляма от режисьора Hanung Bramantyo който разказва историята на основателя на Muhammadiyah , Ахмад Dahlan (Лукман Сарди) .

По пътя си към установяването на Мохамедия, Ахмад Дахлан получи много откази, особено от Кая-Кяй в родния си град.

Заглавие Просветителят
На живо 8 септември 2010 г.
Продължителност 1 час 52 минути
Директор Ханунг Брамантьо
В ролите Лукман Сарди, Заскиа Адя Мека, Сламет Рахарджо
Жанр Биография, драма, история
Рейтинг TBA ( RottenTomatoes.com )


6,8 / 10 ( IMDb.com )

Това е статията на Джака за 10 филма с най-добри исторически произход, които трябва да гледате. Филмите по-горе ще ви предоставят исторически познания, без да се чувствате отегчени.

Ще се видим отново в друга интересна статия от ApkVenue. Не забравяйте да оставите следа под формата на коментари в наличната колона, банда.

Прочетете също статии за филми или други интересни статии от Прамесвара Падманаба